Rotterdamseweg 270 | 2628 AT Delft +31 6 220 80 558 info@alexbuurman.nl

Al-Row

Publiceren

Met Al-Row komen Rob Hoogkamer en ik tegemoet aan een behoefte om wat wij aan muziek produceren ook ’s te publiceren. Geen pretenties, geen ambities, alleen delen wat ons op muzikaal gebied bezighoudt.

Naadloos

Al-Row en Alex Buurman Producties lopen naadloos in elkaar over, doordat Rob en ik bijna alle muzikale activiteiten samen doen. We nemen enerzijds eigen stukken op en anderzijds begeleiden we andere muzikanten bij het opnemen en arrangeren van hun muziek.

© Peter van Breukelen
© Peter van Breukelen
Stoer

Binnen Al-Row zijn Rob Hoogkamer en ik veel stoerder dan we in wezen zijn. Fotograaf Peter van Breukelen legde ons vast als rockmuzikanten. Gelukkig zijn we dat niet écht, al hebben we wel een verleden op dat gebied. Afgezien daarvan zijn het natuurlijk prachtige foto’s.

Fusion

We maken muziek die lijkt op jazz en fusion, maar die te veel pop- en rockinvloeden heeft om die kwalificatie recht te doen. Het is zeker filmisch wat we doen, maar tegelijkertijd is het ook vaak swingend en vol harmonische en melodische experimenten.

Neutraal

De zangers en zangeressen die we begeleiden komen uit allerhande andere genres, maar onze opvatting is alles behalve neutraal, zij het over het algemeen wel subtiel. We behandelen het materiaal respectvol, maar als we een gaatje zien om iets te doen waar we zelf een nóg beter gevoel van krijgen, zullen we het niet laten.